004-Aktiviteti kreditues dhe rreziku i kredise ne shqiperi

April 7, 2013 Ekonomi  10 komente

Përmbajtja

 

1.  Hyrje. 5

2. Kuadri rregullativ dhe mbikqyrës i BSH për administrimin e rrezikut të kredisë  7

2.1  Ligji “Për Bankën e Shqipërisë”. 7

2.2  Ligji ”Për bankat në Republikën e Shqipërisë”. 7

2.3  Rregullore “PËR ADMINISTRIMIN E RREZIKUT TË KREDISË”. 9

2.4  Regjistri i kredisë. 10

Aneks 1 – Klasifikimi i kredive. 12

Aneks 2 – Normat e fondeve rezervë. 13

Aneks 3 – Veprimet e administrimit të rrezikut 14

3. Aktiviteti kreditues në Shqipëri 16

3.1  Ecuria e kreditimit në vite nga bankat e sistemit bankar. 16

3.2  Struktura e kredisë në portofolin e sistemit bankar 23

3.2.1  Struktura e kredisë sipas monedhës. 23

3.2.2  Struktura e kredisë sipas afatit 29

3.2.3  Struktura e kredisë sipas sektoreve të ekonomisë. 31

4.  Zhvillimet në portofolin e kredive me probleme. 35

5.  Manaxhimi i riskut të kredisë nga bankat e nivelit të dytë. 43

6.  Rreziqet qe vijne nga kreditimi 48

7.  Përfundime. 51

Referencat 52

10 komente për 004-Aktiviteti kreditues dhe rreziku i kredise ne shqiperi

 • ada  thotë:

  ? ku mund ta gjej permbajtjen e punes?

 • admin  thotë:

  Temat qe shihni jane ne shitje nga student te diplomuar per tu konsultuar te tjeter per temen e tyre.

  Nese perfundoni dhe ju nje teme tuajen mund ta publikoni dhe ju.

  Cdo teme kushton 3.000 lek ku pagesa behet ne llogarine bankare e cila nje pjese i jepet studentit qe ka temen.

  Nese ju intereson te blini temen atehere duhet te paguani me pare tek Intesa San Paolo shumen duke specifikuar kodin e temes (psh 008 per SHQIPERIA DREJT BASHKIMIT EUROPIAN DHE POLITIKA AGRARE E PERBASHKET
  ) dhe pasi na beni te ditur kryerjen e pageses, ne e verifikojme dhe menjehere ju dergohet tek e-maili juaj tema e diplomes e plote per konsultim.

  Nderkohe doja tju them qe ne rast se deshironi vetem kapitullin e pare te temes mund te beni pagesen prej 1000 lek dhe nese ju pelqen mund te beni pagesen per kapitujt e mbetur te temes.

  Nese jeni te interesuar per nje nga temat me thoni t’ju japim numrin e llogarise bankare te cilen mund ta beni tek Intesa me Emrin dhe mbiemrin tuaj dhe numrin kodit.

  Me respekt,

  Stafi Tema Diplome.

  • ena  thotë:

   sa kushton tema 005?

   • admin  thotë:

    Temat per konsultim kushtojne secila nga 3.000 lek.

 • Paulin  thotë:

  Pershendetje! Doja te dija nese ekziston mundesia te kaloj personalisht prane adreses tuaj qe te bej pagesen per temen qe me intereson, faleminderit.

 • admin  thotë:

  Pershendetje Paulin,

  Pagesa mund te behet vetem ne bank per studentin qe ka mundesuar temen me kodin perkates 004 dhe pasi te na beni te ditur pagesen, konfirmohet pagesa do ju dergohet tema e diplomes.

  Per sa i perket adreses nuk kemi nje adrese pasi jemi ne pune dhe kete e bejme thjesht shtese.

  Nese deshironi te beni pagesen per kete teme me thoni qe tju jap llogarine dhe me pas tju dergoj temen.

  Nderkohe pasi te keni marr temen mund te lini dhe komentin tuaj per kete teme.

  Ne pritje te pergjigjes tuaj.

  Pune te mbare,

  Tema Diplome

 • Boni  thotë:

  Sa % i sigurt jam un qe tema me vjen dhe kjo faqe nuk eshte asgje tjeter vecse SCAMM ? Kush me siguron mua per kete gje ? a mund te me jepni nje pergjigje ADMIN ….

  • admin  thotë:

   Pershendetje Boni, komentin tuaj e aprovuam dhe pasi te keni bere pagesen do te postojme kryerjen e blerjes se temes. Temat qe shihni jane per konsultim dhe jo per ta marr te gatshme per diplome. Per te qene i sigurt mund tju dergojme 2 ose 3 faqe ne mail ku te shihni realisht faqet e temes ose ne rast se nuk keni besim mund te punoni temen tuaj sic bejne studentet e tjere.
   Gjithe te mirat,
   Stafi Tema Diplome.

 • eli  thotë:

  Pershendetje tani se shpejti kam diplomimin a mund te me dergoni ju lutem vetem pjesen e pare te temes 004 qe ta shikoj si punim sepse me interson ajo teme.Ju falenderoj

  • admin  thotë:

   Pershendetje Eli,
   Kjo teme tashme eshte kerkuar nga dikush tjeter dhe nuk mund ta dergojme ne kete periudhe te shkurter.
   Nese ju intereson mund te shihni nje teme tjeter.
   Gjithe te mirat,
   Stafi Tema Diplome

Vendos një përgjigje

Ju mund te perdorni kete HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>